Читај ми!

Филмови из продукције РТС-а на Фестивалу у Врњачкој Бањи

За једну од три награде 39. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи надмеће се 16 филмова насталих између два издања фестивала. У такмичарском програму су и два филма из продукције РТС-а. Наша кућа се, традиционално, фестивалској публици представља и издвачком делатношћу.

Након успешне светске премијере на Фестивалу европског филма на Палићу, у јулу ове године, и две награде које је тамо добио, филм Без степеника Зорана Ђикића, произведен у продукцији Радио-телевизије Србије, такмичи се и за једну од две награде 39. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Прва верзија сценарија за филм добила је, 2007. године, другу награду на анонимном конкурсу поводом 50 година Телевизије Београд.

Глумица Александра Николић која игра једну од главних улога у остварењу очекује да ће филм бити одлично прихваћен и од публике и од жирија: „То је топла, дирљива прича која наравно има и духовите елементе и мислим да ће бити добро прихваћена. То је прича која сваког дотиче и свакога може да дотакне.“

Само на овој јединственој манифестацији која у средишту има писану реч РТС има у просеку два филма.

„Радио-телевизија Србије има сјајну филмску продукцију и огроман даје допринос српском филму“, истакао је Драгољуб Војнов, директор 39. ФФС у Врњачкој Бањи и нагласио да РТС, као и државна телевизија Хрватске чувају традицију из времена старе Југославије и на уходан начин сарађују са филмским уметницима и подржавају филмско стваралаштво и филмску уметност.

Директор Културног центра „Врњачка Бања“ Саша Миловановић каже да РТС даје немерљив допринос развоју, али и опстанку Фестивалу у Врњачкој Бањи.

„Од изузетног значаја је и њена улога у промовисању културних догађања у овом туристичком месту по коме је постало препознатљиво не само у  Србији већ и окружењу“, истакао је Миловановић.

Пројекција филма Без степеника заказана је за последње вече фестивала на Летњој позорници у Врњачкој Бањи, са почетком између 22.30 и 23.00 часа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи