Читај ми!

„Чизмаши“ стигли до Панчева

Снимање нове телевизијске серије „Чизмаши“ засноване на роману академика Драгослава Михаиловића, улази у завршницу. После Сењских рудника, тренутно се снима у Панчеву. До краја године на РТС-у почиње приказивање 12 епизода.

Узбудљива и потресна прича о трагичној судбини нижег официра војске Краљевине Југославије и посредно о пропасти једне државе у бурном историјском периоду између два светска рата, коју је за потребе серије адаптирао Ђорђе Милосављевић, а режирао Дејан Зечевић, замишљена је као амбициозан пројекат.

Јунаке једног времена из наше прошлости оживљава око стотину глумаца предвођених искусним именима.

„Растао сам на доброј литератури и помислио сам да је штета што дуги низ година немамо добру литературу у играној форми. Чинило ми се да управо тај роман може да буде одлична, прецизно урађена, високог стандарда, одлично играна и одлично режирана ТВ серија“, сматра Горан Шушљик, глумац и продуцент.

Кроз разне фазе од одрастања у рударском завичају, војничких дана, периода депресије и боравка у војном затвору, а потом и у душевној болници, официра Жику Курјака, игра дебитант Миодраг Драгичевић.

„Некако интуитивно, када ми је долазило то што ми дође како бих одиграо лик сам после сам код куће мало размишљао о томе како би одиграо како би он поступио у неким ситуацијама“, објашњава глумац Миодраг Драгичевић.

„Пуно жанрова ће се ту налазити, у средишту јесте мелодрамска чак и љубавна прича између главног јунака и лика кога тумачи Слобода Мићаловић. Биће ту разних ситуација као и у роману нашироко једна животна прича са пуно елемната који ће прувући и надам се и задовољити велики број људи који ће то гледати“, додаје редитељ Дејан Зечевић.

Серија заснована на антологијском делу награђеном Ниновом наградом 1983. снимана је на различитим локацијама у Београду, али и оригиналном локалитету у којем се део радње романа дешава - Сењском руднику.

Након сцена суђења јунаку приче Жики Курјаку које се снимају у Панчевачком народном музеју, екипа се сели у Бугарску.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи