Читај ми!

„Бранио сам Младу Босну“ премијерно 14. октобра

Премијера играног филма Срђана Кољевића „Бранио сам Младу Босну“ биће одржана 14. октобра 2014. у београдском Центру „Сава“, у 20.30 часова, а дан касније, 15. октобра и у Новом Саду, у „Арени Синеплекс“, најавила продуцентска кућа „Кошутњак филм“. Од четвртка, 16. октобра, филм ће кренути у дистрибуцију широм Србије. Пројекат су подржали Филмски центар Србије и Радио-телевизија Србије.

Година 1914, јун 28. Гаврило Принцип и другови, младићи који снивају о слободи, извршиће атентат на престолонаследника Аустроугарске монархије која је окупирала њихову земљу. На суђењу које следи, у најважнијем судском процесу 20. века, браниће их млади правник Рудолф Цистлер.

Кад упозна заносе и идеале својих брањеника, наћи ће се у вртлогу емотивне драме, спреман на највећи ризик. Ово је његова прича.

„Мислим да је важно исприча и позитивну причу о узорној моралности, храбрости и непоколебљивости, осликану у лику Рудолфа Цистлера, управо зато што су такви примери ретки, и зато што данас недостају више него икада. Срећан сам што су сви глумци остварили одличне улоге, а посебно зато што су дебитанти који су тумачили ликове младобосанаца упечатљиво донели искрену чистоту заноса и идеализма, толико важног за ову причу“, каже сценариста и редитељ Срђан Кољевић.

Продуцент Зоран Јанковић са поносом истиче да је ово једини филмски пројекат којим ће се ове године обележити стогодишњица од почетка Првог Светског рата.

„После много пролонгирања, перипетија и припрема које су трајале више од годину дана, мотивисан причом и одличним сценаријом који је написао Срђан Кољевић, донео сам одлуку да почнемо рад на овом пројекту. Осећао сам обавезу и дужност да обележимо тај догађај, који је један од важнијих у нашој историји. Изузетно сам задовољан јер могу да кажем да смо направили сјајан филм који ће у домаћој кинематографији имати запажено место“, објашњава продуцент филма Зоран Јанковић.

Пројекат су подржали Филмски центар Србије и Радио-телевизија Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару