Читај ми!

Oстави свој ауторски печат!

Креирај званични постер 20. Фестивала ауторског филма и постани део култне градске манифестације.

Поводом 20 година одржавања манифестације, Фестивал ауторског филма расписује конкурс за ауторе и ауторке званичног плаката 20. издања Фестивала.

Конкурс „Слобода или ништа“ је отворен за све визуелне уметнике и уметнице, љубитеље и љубитељке филма, фестивала и дизајна. Желимо да фестивал, на његов 20. рођендан, учинимо млађим и слободнијим него икада.

Редитељ Срдан Голубовић, ко-председник Савета Фестивала ауторског филма описује конкурс: „Тема кампање 'Слобода или ништа' је инспирисана називом легендарног албума групе 'Партибрејкерс', али је посвећена свим ауторима који се кроз своје филмове боре за слободу и бескомпромисност, храброст и аутентичност ауторског израза. 'Слобода или ништа' је посвећена Орсону Велсу, Годару, Душану Макавејеву и свим осталим филмским ауторима којима је слобода уметничког, друштвеног, политичког и интимног става централна тема естетског, поетског и филозофског света њихових филмова“.

Конкурс Слобода или ништа је отворен до 25. октобра. Креативно решење плаката мора бити оригинално, а при изради постера могу се користити све технике.

Одлуку о победничком решењу донеће жири састављен од чланова Савета Фестивала ауторског филма и арт директора агенције "Executive Group". 

Име аутора/ке најуспешнијег решења биће објављено 28. октобра у 12 часова на Фејсбук странама Фестивала ауторског филма и "Executive Group".

За аутора/ауторку најуспешнијег плаката биће обезбеђен комплет улазница за све пројекције на Фестивалу ауторског филма, док "ComputerLand" поклања победнику конкурса графичку таблу "Wacom Intuos Pen".  

Као и сваке године, Фестивал ауторског филма представља најбоља остварења уметничког филма из целог света. У оквиру овогодишњег фестивала, публика ће бити у прилици да гледа неке од фаворита престижних светских филмских фестивала, међу којима су победник 64. Берлинала, филм Црни угаљ, танак лед и добитник Златног лава у Венецији Голуб седи на грани размишљајући о постојању.

Фестивал ауторског филма биће одржан у Дому омладине Београда, Дворани Културног центра Београда, Југословенској кинотеци, биоскопу „Фонтана“ и Дому културе Студентски град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару