Читај ми!

Клуни снима филм о прислушкивању у Британији

Скандал о телефонском прислушкивању који је потресао Велику Британију 2011. године, на велико платно пренеће Џорџ Клуни, потврдио је студио "Sony Pictures".

Филм Хакерски напад (Hack Attack) биће адаптација истоимене књиге новинара листа Гардијан о скандалу у вези са медијском империјом америчко-аустралијског магната Руперта Мердока који је довео до гашења таблоида News of the World, тада најпродаванијег листа у Великој Британији, преноси Бета.

Биће речи о „лажима, корупцији, уценама на највишем нивоу у влади, од стране највећег лондонског листа“, коментарисао је амерички глумац и редитељ Џорџ Клуни у саопштењу које је синоћ издала компанија "Sony Pictures".

Продуцент је указао да је Клуни, који је син новинара, посебно заинтересован за улогу новинарства у нашим животима.

Снимање филма почеће идуће године.

Скандал о прислушкивању обелоданио је блиске везе између Мердокове империје и политичара и бескрупулозних метода британских таблоида.

Откривено је да су прислушкиване многе познате личности укључујући Кејт Мидлтон, садашња супруга принца Вилијама, али и глумци Данијел Крејг и Џуд Ло, између осталих.

Мердок је затворио лист News of the World 2011. године после открића да је лист илегално дошао до телефонских порука једне убијене ученице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи