Читај ми!

Култни „Трејнспотинг“ на „Филмстриту“

Љубитељи филмских пројекција на отвореном у петак увече, на Уличном летњем фестивалу „Филмстрит“, имају прилику да погледају чувену драму Денија Бојла „Трејнспотинг“.

Након француског класика Мржња из 1995. године, култног дела француског редитеља Матјуа Касовица приказаног синоћ испред Установе културе „Пароброд“ у Јевремовој улици, „Филмстрит“ путује у 1996. годину и приказује још једну драму.

Један од најзвучнијих наслова друге половине овогодишњег филмског путовања по Београду и сјајна позивница за ново филмско вече под отвореним небом, остварење Трејнспотинг (Trainspotting) биће приказано на великом платну у Студентском парку у устаљеном термину у 20.30 сати.

Са улица Париза, сели се на улице Единбурга, а овог пута прати најниже слојеве единбуршког друштва и Марка Рентона, зависника од наркотика који покушава да изађе из зачараног круга наркоманије.

Бојл се у филму осврће и на начин на који зависност утиче на човеков однос с пријатељима и породицом, описује однос друштва и заједнице према овом проблему и колико је тешко напустити пакао зависности од наркотика.

Главну улогу у филму тумачи Јуан Мекгрегор, а режију потписује чувени британски синеаста Дени Бојл који је режирао и спектакуларну церемонију свечаног отварања Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи