Читај ми!

Почиње снимање филма „За краља и отаџбину“

После десет епизода „Равне Горе“, која је по рејтинзима најгледанија серија у Србији у сезони 2013–2014, продуценти „Контраст студио“ и Радио-телевизија Србије започели су снимање сцена за играни филм „За краља и отаџбину“, сценаристе и редитеља Радоша Бајића.

Поред више од педесет наших најпознатијих глумаца, уз Ненада Окановића и Небојшу Глоговца, главне улоге играју Неда Арнерић и доајен српске глумачке сцене Марко Николић. Филм је посвећен патриотама које су, због идеолошких разлога, више од пола века били прогнани у САД, Аустралију и широм света.

Надахнута прича прати повратак старог ратника (Марко Николић) из емиграције у Србију и његова емотивна сећања на априлски рат и драматичне догађаје у пролеће 1941. године.

„Филм За краља и отаџбину је нека врста мог ламента над епохом Другог светског рата и моја одјава од теме којом сам се бавио последњих пет година“, истиче аутор Радош Бајић.

Остварење реализује продуцентско-ауторска екипа коју чине: Предраг Јочић, директор фотографије, Стеван Марић, монтажер, Весна Теодосић, костим, Драган Мићановић, сценографија, Игор Перовић, дизајн и обрада тона, Недељко Бајић, директор пројекта, Јелена Бајић-Јочић, продуцент.

Поред Београда, у наредним данима екипа ће боравити и у Крагујевацу, који је подржао овај пројекат, а након снимања на Гледићким планинама, завршне секвенце ће бити реализоване у меморијалном комплексу на Равној Гори.

Премијера филма заказана је за крај новембра ове године. После биоскопске дистрибуције, филм ће бити емитован на програмима РТС-а.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи