Читај ми!

Сутра почиње „Синема сити“ у Новом Саду

Интернационални филмски фестивал „Синема сити“, почеће сутра 22. јуна у Новом Саду, а фестивал ће бити отворен премијерном пројекцијом филма „Непослушни“, који је дебитантско остварење редитељке Мине Ђукић.

Филм Непослушни део је такмичарске селекције „Национална класа“, а почетком ове године већ је учествовао на значајним светским фестивалима независног филма, као што су „Санденс“ и „Ротердам“, на којима је оставио добар утисак и остварио значајан успех.

Пре премијерне пројекције филма, на церемонији отварања биће уручено специјално признање за допринос филму Зорану Симјановићу, који је обележио домаћу кинематографију компонујући музику за више од 60 играних филмова.

Осим награде фестивала за целокупно стваралаштво, Смијановићу ће бити посвећена и селекција "Respect to...", у оквиру које ће бити приказани неки од легендарних филмова за које је овај аутор компоновао.

Фестивал ће посетиоцима ове годне понудити и „нулти дан“, који ће бити одржан данас поводом Светског дана музике, а наступиће хор „Колегијум музикум“ (Collegium Musicum) са концертом под називом „Слике са филмова“.

У питању је хорско извођење највећих хитова домаће филмске музике свих времена, које ће отпевати 30 девојака чланица хора.

Фестивал „Синема сити“ траје до 28. јуна, а у оквиру филмског програма биће представљено 10 домаћих и страних селекција.

Пројекције ће, као и претходних година, бити организоване у новосадским биоскопима, салама и у биоскопима на отвореном. „Синема сити“ се у Новом Саду одржава седми пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи