Читај ми!

Филм о српском тренеру отвара „Белдокс“

„Фудбалски тренер Зоран и афрички тигрови“ назив је филма о искусном српском спортском стручњаку Зорану Ђорђевићу на путу стварања првог националног тима у новонасталој држави Јужни Судан, а који ће вечерас отворити „Белдокс“.

Седми међународни фестивал документарног филма „Белдокс“ почиње вечерас у Центру „Сава“, а до 14. маја у тој и другим дворанама приказаће се 34 најбоља остварења нове документарне продукције из целог света и из Србије.

За свечано отварање одабране су српске премијере два изузетна остварења о фасцинантним личностима са ових простора, које су успешну каријеру оствариле у сфери спорта и музике.

У 19 сати биће приказан филм Фудбалски тренер Зоран и афрички тигрови редитеља Сема Бенстеда из Велике Британије. Филм прати искусног српског фудбалског тренера Зорана Ђорђевића на путу стварања првог националног тима у новонасталој држави Јужни Судан.

У 21 сат следи пројекција филма Мој занат српског редитеља Младена Матичевића, о животу ненадмашног хрватског кантаутора Арсена Дедића.

Програм садржи шест целина: Српски такмичарски програм, Међународни програм, 3D, Белдокс подржава, Косово и Метохија у фокусу и Ван конкуренције, а специјални програм биће посвећен стогодишњици Првог светског рата.

У селекцији су учествовали оснивач и директор „Белдокса“ Младен Вушуровић и редитељи Дарко Лунгулов и Александар Хаџи-Ђуровић.

Фестивал се одржава у Центру „Сава“, Дому омладине Београда, Дворани културног центра, Југословенској кинотеци, биоскопу „Фонтана“, „Синеплексу“ и Дому културе Студентски град.

„Белдокс“ се завршава 14. маја доделом награда и пројекцијом овогодишњег оскаровца у категорији документарног филма Двадесет стопа од звезда Моргана Невила.

После Београда најбољи филмови биће приказани у оквиру турнеје „Белдокс ехо“ у двадесетак градова и села у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи