Читај ми!

Бразилска награда за глумачку легенду

Легенди нашег глумишта Мири Бањац у Филмском центру Србије уручена је награда „Златна сова“, која јој је додељена на недавно одржаном међународном фестивалу „Синерама“ у Бразилу за најбољу женску улогу у филму „Мамарош“. Статуету је у Београд донео редитељ и сценариста Момчило Мрдаковић, који је добио награду публике за најбољи филм.

Популарној и цењеној глумици Мири Бањац у Филмском центру Србије уручена је награда „Златна сова“, коју јој је доделио жири међународног фестивала „Синерама“ у Бразилу за главну женску улогу у српском филму Мамарош.

Лик мајке Маре стуба породице у горко слаткој причи о транзицији, али и романтичној посвети филмској уметности, Мири Бањац се допао чим је прочитала сценарио.

Улога је била велика и захтевна, а снимање напорно и уз повремене неспоразуме. Ипак,како каже, урадила је колико се од ње захтевало и колико је имала простора.

Од премијере прошлог лета до сада филм Мамарош, приказан је у чак 50 земаља.

„Лепо је што је свет приметио и препознао причу. Препознао је и менталитет, земљу, препознао је рукопис и то је оно што је лепо и изазовно. А награде добијате на крају. Свака награда има један живот даље за филм и ја се томе радујем и како је Михиз рекао награде треба презирати, али онда када их већ имаш“, каже легендарна глумица.

Мири Бањац недавно су додељена два важна годишња признања-награда критике Фипресци за најбољу српску глумицу у 2013. години и признање које додељује Академија филмске уметности и науке.

„Ја никада нисам била велика филмска звезда, ја сам увек била неко ко је направио добро или лоше, или мало боље или одлично. Све то спада у један занат“, објашњава Мира.

Мира Бањац, легенда у глумачким круговима, код публике омиљена „жена из народа“ и једна од ретких чије име надилази награде које је добила, са више од шест деценија глумачког стажа и даље је неуморна. Спрема нови филм о коме још не жели да прича.

Статуету „Златна сова“ у Београд је донео редитељ и сценариста Момчило Мрдаковић. Он је за Мамароша добио награду публике на том фестивалу одржаном овог пролећа у граду Баленарио Кампорио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи