Читај ми!

„Нулта теорема“ 10. априла у биоскопима

Ексцентрични компјутерски геније вођен егзистенцијалним гневом ради на мистериозном пројекту, математичкој формули, која ће најзад потврдити да ли живот има некакав смисао. У филму Терија Гилијама „Нулта теорема“, који ће у домаћим биоскопима бити 10. априла, Кристоф Валц игра главну улогу.

Најновији филм режисера Терија Гилијама је научно-фантастична прича о свету информатичког друштва Нулта теорема (The Zero Theorem). У фокусу филмске приче је Коен Лет, повучен компјутерски геније који ради на формули како би утврдио да ли живот садржи неко значење.

Домаћа публика биће у прилици да види Гилијамово остварење са Кристофом Валцом у главној улози од 10. априла у биоскопима широм земље.

Валц, двоструки добитник Оскара, публици познат по филмовима Ђангова освета и Проклетници, у новом филму игра ексцентрика са егзистенцијалним потешкоћама. Док живи у изолацији у спаљеној цркви, Коен опсесивно ради на мистериозном пројекту који му је поверио Менаџмент (Мет Дејмон), чији је циљ да открије смисао живота или његово непостојање, једном за свагда.

Коена узнемиравају непожељни посетиоци којима не верује, попут колгерле Бреинслеи (Мелани Тијери), чудо од детета Боб (Лукас Хеџес) и његов колега непредвидљиве нарави Џоби (Дејвид Тевлис) и онлајн психотерапеут др Шринк - Ром (Тилда Свинтон).

Тери Гилијам директно критикује савремено адвертајзинг друштво и показује до ког нивоа апсурда оно може да еволуира. Нулта теорема, како каже редитељ, чини трилогију дистопијских сатира уз Бразил и 12 Мајмуна.

Као непоправљиви визуалиста, Гилијам тврди да би ово могао да буде најекстремнији филм који је до сада снимио, а ту су и раније редитељеве преокупације - однос између садашњости и прошлости, танка црта између стварности и фантазије, слобода и постојећи поредак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи