Читај ми!

„Aтомски здесна“ на отварању „Синеплекса“

Филм Срђана Драгојевића „Aтомски здесна“ биће приказан на отварању највећег биоскопа у овом делу Европе – „Синеплекса“ са 11 дигитализованих сала, опремљених врхунском технологијом. Укупни капацитет 2.137 места, међу којима су и седишта за заљубљене.

Свечано отварање најмодернијег биоскопа „Синеплекс“ (Cineplexx) у тржном центру „Ушће“ заказано је за сутра увече, уз присуство ВИП званица на црвеном тепиху, учесника кампање „Сви иду у биоскоп“, домаћих филмских стваралаца, али професионалаца из филмске индустрије из иностранства.

Домаћини вечери биће филмска новинарка и критичарка Сандра Перовић и успешни млади глумац Виктор Савић.

Редовни програм у највећем биоскопу у овом делу Европе биће започет филмом редитеља Срђана Драгојевића Атомски здесна.

Нови биоскоп има 11 дигитализованих сала опремљених врхунском "RealD" 3Д технологијом и високим квалитетом слике и звука, са укупно 2.137 места, међу којима су и седишта за заљубљене.

Елегантни ентеријер, удобне фотеље, савремене пројекторе и звучнике новинарима је већ представио технички директор компаније „Синеплекс“ Мајкл Ретенбахер. Он води и координира тим професионалаца задужен за изградњу и реновирање биоскопа аустријске филмске групације, која послује у целом региону са укупно 36 мултиплекса и шест традиционаних сала.

Нови биоскоп је трећи из тог ланаца у Србији, после „Синеплекса“ у Делта ситију у Београду и у „Плази“ у Крагујевцу.

У простору у којем је до раскида са тржним центром Ушће прошле јесени радио биоскоп „Колосеј“ обављени су обимни радови. Листа земаља из којих је наручена опрема је дуга, а предњаче Белгија, Француска, Немачка и Пољска, док су машине за кокице стигле из САД.

За фотеље је одабрана топла црвена боја. На зидовима у холу, дугом 120 метара, специјалне светлосне слике приказиваће култне филмске ликове (Џејмс Бонд, Џејк и Најтири из Аватара, Џокер Хита Леџера, Терминатор, Дарт Вејдер и Малци из анимираног филма Грозан ја).

Опрема садржи меморијске банке за слику високе резолуције, пројектори су "Barco 32B 4K" . Биоскопска платна, укупно 887 квадратних метара, постављена су на сферичне екране, како би се слика једнако видела из свих делова сале.

За потребе звука спроведено је 20 километара каблова. Ради савршене акустике зидови су обложени са више од 8.000 метара специјалног профила, пуњеног вуном, а уграђено је 210 "surround" звучника и 70 "Crown" појачала.

Нови мултиплекс најављује да ће сарађивати са свим домаћим дистрибутерима, а трудиће се и да поједине сале програмски профилише, на пример да једну посвети документарном филму.

Атомски здесна

Филм редитеља и сценаристе Срђана Драгојевића Атомски здесна прати групу продаваца „тајм шеринг“ апартмана људима из бивше Југославије. Најуспешнији агент Младен (Срђан Тодоровић) у тајној је вези са Соњом (Тања Рибич) која је удата за главног менаџера Метода (Бране Стурбеј).

Сазнавши за женину превару, он Младену додељује најтежег клијента Омера (Бранко Ђурић), ратног ветерана из Босне и његову супругу Мају (Наташа Јањић).

Ситуација се додатно компликује када у посету дође главни менаџер из „централе“, Дитрих Фајзер (Урош Ђурић) који је незадовољан резултатима продаје. Сазнавши да ће остати без посла, тим продаваца се баца на своје „жртве“ са жаром очајника.

Атомски здесна је најављен као трагикомедија која говори о разорним последицама „домаћег“ дивљег капитализма на животе обичних људи.

„Ово је филм који ће вас насмејати ако вам је после две деценије остало жеље за смехом, али и растужити, ако вам је остало воље да размишљате о сопственим животима“, каже Драгојевић.

Улоге тумаче глумци из свих крајева бивше Југославије. Уз поменуте, ту су - Бојан Навојец, Мима Караџић, Ана Костовска, Милош Самолов, Христина Поповић, Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Горан Навојец, Исидора Симијонович, Младен Нелевић, Дубравка Вукотић, Божидар Зубер.

Атомски здесна је црногорско-српски филм снимљен у продукцији „Делиријум филмса“, а копродуценти су СББ, Министарство културе Црне Горе, Телевизија Црне Горе, Артикулација (Подгорица), Радио-телевизија Србије, Филмски центар Србије, Покрајински секретаријат за културу Војводине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи