Читај ми!

Стигли смо у „Монтевидео“

Прича о највећем успеху југословенске фудбалске репрезентације из 1930. године „Монтевидео, видимо се“, преточена у серију од 11 епизода, емитује се од вечерас на Првом програму РТС-а.

Шта је видео тим Југославије у Монтевидеу, видећете у серији. Осам сати потпуно новог материјала баца ново светло на догађаје и у Уругвају и у Југославији.

„Биће још спектакуларног фудбала зато што је филм морао да се скрати, видећете Чубуру и како је Србија навијала, видећете приче осталих јунака које нисте могли да видите у филму. Видећете материјал за кога је Драгана (Бјелогрлића) срце болело што је морао да га избаци из филма да би трајао два сата“, рекао је протагониста серије Милош Биковић.

Глумац Предраг Васић објаснио је да ће се од његовог лика видети да је заљубљен у фудбал који му представља најзначајнију ствар и животу.

„Мали Станоје налази пријатеља, не може нико да замени Тиркета, али Тирке налази нову љубав, па Станоје налази новог најбољег пријатеља“, додаје Васић.

Према његовим речима, Станоје је и пустио фудбалере да се врате у Београд, а он је остао у жељи да пронађе нешто другачије у Уругвају. 

Серија приказује три кључне утакмице наших фудбалера против Бразила, Боливије и Уругваја.

Тактика нашег тима у Уругвају била је коло.

„Коло нам је у крви, али поента је што је коло симбол за то да у свету будемо своји зато је Монтевидео успео да буде визит карта Србије у свету. Мислим да је потез да играмо коло на њихову самбу оно што би требало да радимо у свим сферама друштва“, истиче Биковић.

На путу до трећег места једна млада репрезентација наилази на бројне препреке и нико их не чека у Монтевидеу, а у почетку немају ни дресове.

На питање колико је важна подршка младим и талентованим људима, млади глумац одговара да човеку није у природи да буде сам.

„Важна је та подршка, која је нуспроизвод љубави. Ми као народ и држава заборављамо“, додаје Биковић.

Око 600.000 гледалаца видело је филм, видео га је чак и део Холивуда захваљујући Новаку Ђоковићу. Може ли серија да надмаши ту гледаност?

„Веома је лепо што је Новак то урадио, то је та подршка, љубав према својој земљи, која се рефлектује на народ. А, да ли ће серија надмашити гледаност? Мислим да хоће“, сматра Биковић.

Претходне две сезоне серије Монтевидео, Бог те видео и На путу за Монтевидео биле су међу најгледанијима у Србији. Рекорд је обаран и у региону.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи