Читај ми!

Српски алтернативни филм у Паризу

На фестивалу „Европа око Европе“ у Српском културном центру у Паризу 5. априла ће бити приказани филмови из архиве алтернативног филма Академског центра Дома културе „Студентски град“ из Београда.

Класике београдске филмске алтернативе, у избору Николе Ђурића, у француској престоници представљаће филмови Саве Трифковића, Радослава Владића, Бојана Jовановића, Бојане Вујановић, Николе Ђурића, Вјекослава Накића, Зорана Савецког, Мирка Аврамовића и Миодрага Таране, наводи се у саопштењу Дома културе „Студентски град“.

Увод у алтернативну београдску филмску сцену даће Драгомир Зупанц, редитељ више документарних филмова о феномену експерименталних и алтернативних филмова произведених за приказивање на фестивалу Alternative film/video

„Европа око Европе“ се одржава осми пут у биоскопским салама центра „Антрпо“ на Монпарнасу и у Културним центрима Русије, Чешке, Шведске, Бугарске и Србије у Паризу, у периоду од 12. марта до 12. априла.

Фестивал заговара и негује политику аутора-синеаста и недовољно заступљених филмских стваралаца на француском филмском репертоару.

У програму се увек нађу и филмови аутора из Србије и бивше Југославије, као и аутори млађе генерације, који на тај начин дебитују на париској филмској сцени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи