Читај ми!

Грималдијеви бојкотују филм о Грејс Кели

Кнежевска породица Грималди одбила је да дође на пројекцију филма о принцези Грејс Кели "Grace of Monaco" заказану за 14. мај, први дан Канског фестивала. Остварење представља беспотребни гламур с великим нетачним историјским чињеницама, оценили владари Монака.

Породица Грималди је одлучила да бојкотује филм о принцези Грејс уз оцену да то остварење не приказује на веродостајан начин догађаје који су се у стварности десили, преносе француски медији.

Принц Алберт Други и његове сестре Каролина и Стефани тражили су приватну пројекцију филма, што је продуцент Пјер-Анж ле Погам одбио.

Кад су сазнали какав је сценарио филма, одмах су затражили исправке, које су такође одбијене.

Грималдијеви су од почетка снимања негодовали јер се аутори филма нису консултовали са њима.

Према њиховој оцени, филм представља „беспотребни гламур с великим нетачним историјским чињеницама и сценама које су фиктивне и неистините“.

Редитељ остварења Оливије Дан изабрао је аустралијску глумицу Никол Кидман да глуми принцезу која је у претходном делу живота, као холивудска глумица, била муза Алфреда Хичкока.

У фокусу је криза брачног пара почетком шездесетих година, али и политичка позадина спора између Француске и Монака. Такође, у остварењу се инсистира на улози принцезе у сукобу између генерала Шарла де Гола и принца Ренијеа Трећег.

Филм, за који је сценарио написао Араш Амел, говори о периоду од децембра 1961. и новембра 1962. године, када је Грејс Кели позвана да спасе своју нову домовину Монако којој је претио губитак положаја привлачног пореског уточишта.

Грејс Кели (1929-1982) је била америчка глумица, која је удајом за принца Ренијеа Трећег постала принцеза од Монака.

Погинула је 1982. године у саобраћајној несрећи, спуштајући се низ серпентине које воде до замка у којем Грималдијеви живе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи