Читај ми!

Нови серијал „Монтевидео, видимо се“ од 6. априла

Сага о највећем спортском успеху jугословенске фудбалске репрезентације из 1930. године „Монтевидео, видимо се“, преточена у серију са нових 11 епизода, почеће да се приказује од 6. априла на Првом програму РТС-а.

Трећа сезона ТВ серије под називом Монтевидео, видимо се, са нових 11 епизода, почеће да се приказује од 6. априла на Првом програму РТС-а, од 20 часова и пет минута.

У режији Драгана Бјелогрлића и по сценарију Ранка Божића и Димитрија Војинова, серија је рађена на основу истинитих догађаја о највећем спортском успеху из 1930. године, а радња нових епизода одвија се у Монтевидеу, током одржавања Првог светског првенства.

Нових 11 епизода у продукцији „Интермедија нетворка“, дочараће три кључне утакмице које је наша репрезентација одиграла са Бразилом, Боливијом и Уругвајем.

Глумачку екипу предводе: Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Виктор Савић, Елена Мартинез, Иван Зекић.

Редитељ и одговорни уредник Редакције драмског и серијског програма РТС-а Марко Новаковић каже да је нова серија отишла корак даље од првог дела, јер је отворила нове теме и најавила спектакуларни крај сезоне на РТС-у.

Редитељ и глумац Драган Бјелогрлић објашњава да серија има чак седам сати више материјала него филм.

„У серији је иста прича испричана на другачији начин. Бави се Београдом, тиме како су Београђани пратили овај спортски догађај и, што је најважније, тиме како су наши фудбалери дочекани у Београду“, каже Бјелогрлић.

Према његовим речима, серија је проткана љубавним причама којих нема у филму - заљубљивање Ивице Бека и Јакше. Биће приказано како је мали Станоје остао у Уругвају.

Бјелогрлић истиче да су у питању два различита сценарија и најављује нови пројекат у ТВ формату - заокружену причу, велику сагу о 1930. години.

Глумац Милош Биковић који тумачи улогу Тиркета, каже да је Драгану Бјелогрлићу када се монтирао филм било тешко да избацује кадрове.

„То је деловало као да мора да се одрекне дивног фрагмента“, истиче Биковић.

Глумац Иван Зекић нашалио се рекавши да ће у серији постојати још један жанр - научна фантастика. Како каже, серија није рађена "на прву лопту" и обилује духовитошћу.

Бјелогрлић посебан акценат ставља на доснимљену причу у Србији, посебно у Београду. Истиче да су одређене сцене разрађеније, као и да су исти токови третирани на други начин, што наравно искључује могућност развучености и досаде. Екипа је поштовала филмску и телевизијску естетику.

Драган Бјелогрлић је посебно захвалан Новаку Ђоковићу што је организовао пројекцију за пријатеље, међу којима су били људи из, како каже, „прве лиге холивудске филмске индустрије“, покушавши тако да српски филм пласира у свет.

Сада се преговара о будућности филма Монтевидео, видимо се ван граница наше земље.

„Надамо се да ће се Новакове жеље остварити“, закључује редитељ.

Главни уредник Културно-образовног програма РТС-а Миодраг Зупанц каже да је упркос тешкој финансијској ситуацији, Јавни сервис Србије ове сезоне припремио пет серија - 60 премијерних епизода.

Занимљиво је напоменути да су претходне две сезоне ТВ серије Монтевидео, Бог те видео и На путу за Монтевидео имале висок рејтинг гледаности и стекле велику наклоност домаће публике, као и ТВ гледалаца у региону.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи