Читај ми!

Српски „Мамарош“ у руским биоскопима

Међу холивудске блокбастере који владају руским биоскопима, у недељу ће се „увући“ наш „Мамарош“, филм Момчила Мрдаковића који се на топао и духовит начин бави људима и догађајима из наше не тако давне прошлости. Кустурица ће дати уводну реч.

Филм Момчила Мрдаковића Мамарош премијерно ће бити приказан у Москви у недељу, 9. марта, а уводну реч ће дати Емир Кустурица.

Како је најавио редитељ филма, Мамарош ће потом бити приказан у биоскопима широм Русије, што је, како наводи, изузетан догађај пошто холивудски блокбастери владају руским биоскопима а европски и филмови са других континената су углавном потиснути на мале екране.

Фестивалски живот Мамароша се затим наставља 14. марта у Њујорку, где филм отвара фестивал социјално релевантног филма (Rated SR Socially Relevant Film Festival New York), а затим учествује у такмичарском програм бразилског фестивала „Синерама“ (Cinerama BC International Film Festival), од 8. до 13. априла.

Мира Бањац која игра главну улогу у овом филму, добила је две најважније годишње награде, ФИПРЕСЦИ – награду удружења критичара и награду Златна призма, коју додељује АФУН - Академије за филмску уметност и науку Србије.

Значајно је да се филм који се на топао и духовит начин бави људима и догађајима из наше не тако давне прошлости, приказује широм света и тиме страним гледаоцима пружа ретку прилику да нас и нашу земљу виде у позитивном светлу што као што знамо није чест случај, сматра Мрдаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи