Читај ми!

Нетфликс жустро на ТВ Златне глобусе

Чак шест номинација за Златне глобусе припало је ауторима или протагонистима серија Нетфликса. Главно признање, у категорији драме, од синоћ ишчекују екипе серија "Downton Abbey", „Чиста хемија“, "House of Cards", "Мasters of Sex" и „Добра жена“. Наградама које додељује Удружење страних новинара у Холивуду за рад на ТВ пројектима могу да се надају и Кевин Спејси, Ал Паћино, Мајкл Даглас, Мет Дејмон.

Амерички стриминг сервис Нетфликс, који до фебруара није имао оригинални ТВ програм, ноћас је прикупио чак шест номинација за престижну награду Златни глобус.

Нетфликсова политичка серија House of Cards номинована је у категорији најбоље ТВ драме, док су Кевин Спејси и Робин Рајт номиновани за своје роле.

Серија, која је почела да се приказује у фебруару, Нетфликсов је први корак у ТВ програм. House of Cards била је номинована и за Емија али га није добила.

Друга Нетфликсова серија Orange is the New Black донела је Тејлор Шилинг номинацију за најбољу драмску глумицу.

Џејсон Бејтман номинован је за најбољег глумца у комедији за Нетфликсов римејк-наставак Фоксовог серијала Arrested Development.

Последња сезона серије Чиста хемија (Breaking Bad) могла би да добије више Глобуса будући да је номинована у категорији најбоља драмска серија, а протагониста Брајан Кранстон за најбољег глумца.

Као велико изненађење дошла је вест да је серија Домовина (Homeland), која је освојила друге важне награде ове године, остала без главних номинација за Златни глобус.

Престижном признању за рад на ТВ пројектима могу да се надају и Мајкл Даглас и Мет Дејмон чије улоге у ТВ филму Behind the Candelabra су биле веома запажене.

Роб Лоу је добио номинацију за споредну улогу. Ал Паћино је такође међу номинованима захваљуући роли музичког продуцента Фила Спектора у још једном остварењу ХБО-а.

Канал Старз ове године пробио се филмовима Dancing on the Edge и White Queen, док је Санденс канал добио две номинације за Top of the Lake.

Џон Чидл из House of Lies други пут заредом номинован је у категорији комичара где су му конкуренција Бејтман, Џим Парсонс (серија Штребери) и Енди Самберг (Brooklyn Nine Nine).

Сентиментални фаворит Мајкл Џеј Фокс, чији шоу на телевизији NBC нема велику гледаност, такође је међу номинованима.

За најбољу комедију такмиче се Штребери, Модерна породица, Parks and Recreation, Brooklyn Nine Nine и Girls.

Зои Дешанел, протагонисткиња серије Нова девојка номинована је у категорији најбоље комичарке заједно са Леном Дунам (Girls), Еди Фалко (Сестра Џеки), Џулија Луис-Драјфус (Veep) и Ејми Фелер (Parks and Recreation) која ће водити доделу Глобуса заједно са Тином Феј.

Џулија Луис-Драјфус је номинована и за најбољу женску улогу у филмској комедији за Enough Said.

У категорији најбоље драме су Downton Abbey, Чиста хемија, House of Cards, Мasters of Sex и Добра жена.

За најбољег глумца уз Кранстона и Спејсија номиновани су Џејмс Спајдер (The Blacklist), Мајкл Шин (Мasters of Sex) и Лив Шрејбер (Ray Donovan).

За најбољу драмску глумицу номинације имају Џулијана Маргулис (Добра жена), Кери Вашингтон (Скандал), као и Шилингова и Рајтова и Татјана Маслани (Orphan Black).

Телевизијски и филмски Златни глобуси биће додељени 12. јануара на Беверли Хилсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи