Читај ми!

Почела борба за Златне глобусе

Ауторима остварења "12 Years a Slave" и "American Hustle" по седам номинација за Златни глобус. Међу номинованима Том Хенкс, Леонардо Дикаприо, Роберт Редфорд, Џулија Робертс, Џеред Лето, Метју Меконахи, Сандра Булок, Кејт Винслет.

Епска сага о ропству Стива Маквина 12 Years a Slave и комедија Дејвида Расeла American Hustle воде са по седам номинација у трци за Златни глобус који ће 71. пут бити додељен 12. јануара на Беверли Хилсу у САД, објавило је данас Холивудско удружење страних новинара.

Маквин је номинован за најбољег редитеља, а његов филм има и номинацију за најбољег драмског глумца (Чуетел Еџиофор), најбољег споредног глумца (Мајкл Фасбендер), најбољу споредну глумицу (Лупита Нионго), најбољег сценаристу (Џон Ридли) и најбољу филмску музику (Ханс Цимер).

Дејвид Расел номинован је такође у категорији за најбољег редитеља, а American Hustle и за најбољег глумца у комедији (Кристијан Бејл), најбољу глумицу у комедији (Ејми Адамс), најбољег споредног глумца (Бредли Купер), најбољу споредну глумицу (Џенифер Лоренс) и најбољег сценаристу (Ерик Ворен Сингер и Дејвид Расел).

У трци за најбоље драмско остварење су и Капетан Филипс, Гравитација, Филомена и Rush, док ће се у категорији комедије или мјузикла за Златног глобуса борити и Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska и The Wolf of Wall Street.

Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska и The Wolf of Wall Street бориће се, поред остварења American Hustle за Златног глобуса у категорији најбоље комедије или мјузикла.

Осим Маквина и Расела, за титулу најбољег редитеља такмиче се и Алфонсо Куарон за Гравитацију, Пол Гринграс за остварење Капетан Филипс и Александар Пејн за филм Небраска.

У категорији најбољег драмског глумца су и Идрис Елба за улогу у филму Mandela: Long Walk to Freedom, Том Хенкс (Капетан Филипс), Метју Маконахи (Dallas Buyers Club) и Роберт Редфорд (All Is Lost).

За најбољу драмску глумицу копља ће укрстити Кејт Бланшет за улогу у остварењу Blue Jasmine, Сандра Булок (научно-фантастични филм Гравитација), Џуди Денч (Филомена), Ема Томпсон (Saving Mr. Banks) и Кејт Винслет (Labor Day).

За најбоље глумце и глумице у комедији или мјузиклу номиновани су и Брус Дерн (Небраска), Леонардо Дикаприо (The Wolf of Wall Street), Хоакин Феникс (Her), као и Џули Делпи (Before Midnight), Грета Гервиг (Frances Ha), Џулија Луис-Драјфус (Enough Said) и Мерил Стрип (August: Osage County).

Златном глобусу за споредног глумца или глумицу могу се надати Бархад Абди (Капетан Филипс), Данијел Брил (Rush), Џеред Лето (Dallas Buyers Club), као и Сели Хокинс (Blue Jasmine), Џулија Робертс (August: Osage County) и Џун Сквиб (Небраска).

За најбољи филм ван енглеског говорног подручја номиновани су француска романтична драма La Vie d'Adele - Chapitres 1 & 2, италијански Велика лепота, данска драма Jagten, остварење иранског редитеља Ашгара Фархадија Прошлост и јапанска, анимирана историјска фантазија The Wind Rises.

У категорији најбољег сценарија, осим наведених, такмиче се и Спајк Џонз за Her, Боб Нелсон за Небраску и Џеф Поуп и Стив Куган за Филомену.

Награду Удружења страних новинара у Холивуду могу да прижељкују и аутори оригиналне филмске музике већ поменути Цимер, затим, Алекс Еберт (All Is Lost), Алекс Хефес (Mandela: Long Walk to Freedom), Стивен Прајс (Гравитација) и Џон Вилијамс (The Book Thief).

У категорији анимираног филма Златни глобус отићи ће у руке аутора остварења The Croods, Грозан ја 2 или Frozen.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи