Нишку тврђаву поново освојили глумци

Уручењем кључева града председници жирија Ђурђији Цветић и награде „Павле Вуисић“ глумици Вери Чукић, у Нишу су почели 48. Филмски сусрети.

У Нишу је синоћ отворен 48. фестивал глумачких остварења домаћег играног филма, Филмски сусрети. На овогодишњем фестивалу, у званичној конкуренцији за осам глумачких награда биће приказано 12 домаћих филмских остварења.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић по традицији је уручио кључeве града председници жирија – ове године то је Ђурђија Цветић.

Тврђава је поново припала глумцима.

„Нигде са толико радости, са толико посвећености и са толико нежности нисмо дочекани као у Нишу. Хвала вам за свих ових 48 година“, рекла је Ђурђија Цветић.

Прве вечери фестивала додељена је и награда „Павле Вуисић“, за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму. Припала је Вери Чукић, глумици богатог искуства и огромне глумачке биографије.

„Захваљујем се жирију који ми је овако високу награду доделио, и захваљујем се свим својим колегама који су дошли да увеличају овај мој свечани тренутак, такође захваљујем се својој публици која ме више од пола века храбрила и пружала шансу“, захвалила се Вера Чукић.

Први пут ове године, захваљујући дигиталној пројекцији, публика на Летњој позорници имаће много квалитетнију слику него до сада.

Филмски сусрети трају до суботе, 31. августа, када ће бити додељене и награде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи