Читај ми!

Диклићу припало „Срце Сарајева“

Богдан Диклић проглашен је за најбољег глумца на Сарајево филм фестивалу. Улогом у филму „Одбрана и заштита“ Боба Јелчића освојио је и жири и публику, док је грузијско остварење „У процвату“ редитеља Нане Еквтимисхвили и Симона Гроса проглашено за најбољи играни филм.

Грузијски филм У процвату редитеља Нане Еквтимисхвили и Симона Гроса проглашен је најбољим играним филмом на 19. Сарајево филм фестивалу, док је Богдан Диклић добио „Срце Сарајева“ за најбољег глумца.

Диклић је добио „Срце Сарајева“ за најбољег глумца овогодишњег СФФ-а у филму Одбрана и заштита, а две младе грузијске глумице Лика Баблуани и Мариам Бокериа „Срце Сарајева“ за најбољу глумицу.

„Ово је награда која се зове тако лепо. Није ни златно, ни сребрно, већ једноставно срце града. Зато ми је ова награда тако драга“, рекао је Диклић преузимајући „Срце Сарајева“, пренела је агенција Фена.

„Срце Сарајева“ за најбољи документарни филм припало је остварењу Sickfuckpeople укајинског редитеља Јурија Речинског, који говори о групи деце, бескућника који су успели да преживе своје зависничко детињство.

Специјална признања у оквиру програма за кратки филм припала су остварењима Част и Rabbitland. Специјална награда жирија за документарни програм, припала је грчком филму Чистачи.

На Сарајево филм фестивалу, 19. по реду, који је почео 16. августа приказан је 241 филм у 12 селекција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи