Читај ми!

„Фарго“ браће Коен као ТВ серија

Амерички глумац Били Боб Торнтон играће у новој криминалистичкој серији „Фарго“, адаптацији истоименог филма браће Коен из 1996. године. Снимање серије у којој су Џоел и Итан Коен извршни продуценти, почеће у Канади ове године, а премијера се очекује на пролеће.

Браћа Коен адаптираће за мале екране свој познати филм Фарго, за који је 1996. године чувени двојац награђен Оскаром за сценарио, а Френсис Мекдорманд награду Америчке академије за споредну улогу.

Како преносе холивудски медији, Били Боб Торнтон играће у серији од 10 епизода нови лик, Лорна Малва „немилосрдног, манипулативног типа који продаје осигурање у малом граду и креће на пут уништења“.

Снимање серије почеће у Канади касније ове године, а премијера се очекује на пролеће 2014. године, на каналу Eф-Екс (FX).

Серија ће, према речима шефа ТВ станице Џона Ланграфа, бити „верна оригиналу“, а Џоел и Итан Коен ће бити извршни продуценти.

Сценарио пише Ноа Хаули, а прву епизоду ће режирати Адам Бернстајн.

Биће то први „излет“ браће Коен на мале екране и потез који само доприноси све јачем тренду окретања Холивуда телевизији.

Док су раније филмови инспирацију налазили у ТВ серијама, сада је тренд обрнут - пример је серија Ханибал, где Мадс Микелсен игра Ханибала Лектора пре него што је отишао у затвор, а Хју Денси профајлера Вила Грејама као и Бејтс мотел (Bates Motel) серија о тинејџеру Норману Бејтсу (Хичкоков Психо).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи