Читај ми!

Борба за превласт у Кини

Историјски спектакл, који на веран и узбудљив начин приказује један од најважнијих периода у историји Кине – пад династије Ћин и уздизање династије Хан – oд 1. августа у српским биоскопима.

Филм Последња вечера редитеља Чуана Луа биће од 1. августа на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавио је данас дистрибутер „Мегаком филм“.

Историјски спектакл, који на веран и узбудљив начин приказује један од најважнијих периода у историји Кине, прати пад династије Ћин и уздизање династије Хан.

Филм говори о борби за превласт између две династије у Кини у трећем веку пре нове ере.

Последња вечера заснована је на најновијим археолошким и историјским проналасцима који бацају ново светло на овај, до сада недовољно разјашњен период кинеске историје.

„Желео сам да представим публици нешто уверљиво“, рекао је редитељ Лу.

„Многа кинеска остварења историјске тематике приказују дивне сцене и опчињавајуће костиме, али оно што се заправо дешавало у историји пре неколико хиљада година није било тако. Желео сам да прикажем историју каква јесте и оно што се заиста догодило“, објаснио је редитељ, који је са стручним тимом детаљно проучавао историјске изворе како би верно приказао костиме, оружје, обичаје и начин ратовања.

Чуан Лу је један од најпознатијих кинеских редитеља и сценариста. Његова прва два филма била су нискобуџетна, али су за кратко време стекла популарност како у Кини, тако и у свету.

За филм Kekexili: Mountain Patrol (2004) освојио је на филмском фестивалу у Токију награду за најбољи филм и специјалну награду жирија.

Последња вечера приказана је премијерно на међународном филмском фестивалу у Торонту.

У глумачкој постави су Је Лиу, Даниел Ву, Чен Чанг и други.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи