Читај ми!

„С-кидање“ се бори за Пропелер Мотовуна

Два филма ће представљати Србију на овогодишњем филмском фестивалу у истарском градићу Мотовуну, који почиње данас. То су „С/Кидање“ у главном програму, и „Фалсификатор“ у регионалној конкуренцији.

Међународни филмски фестивал у Мотовуну почиње данас, а у главном програму, који траје до 31. јула, учествоваће српски филм С/Кидање младог редитеља и сценаристе Косте Ђорђевића.

На 16. Мотовун филм фестивалу у конкуренцији за награду Пропелер биће приказано двадесетак дугометражних остварења из целог света.

Жанровски и тематски разноврстан програм одабрали су писац, сценариста и критичар Јурица Павичић и продуценткиња Милена Зајовић.

За награду Бауер у регионалној конкуренцији из Србије је номинован филм Фалсификатор Горана Марковића.

Та награда, названа по познатом аутору некадашње југословенске кинематографије Бранку Бауеру, додељује се за најбољи филм године у региону.

У ужем избору је 12 филмова из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словеније и Србије, као и са Косова.

Одлуку о победнику донеће жири међу чијим члановима је млада филмска ауторка из Србије Маја Милош.

Директор фестивала у истарском градићу Мотовуну је Игор Мирковић, а уметнички директор Рајко Грлић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи