Читај ми!

Серија „Монтевидео“ најгледанија у Хрватској

Српска серија о спортском успеху фудбалске репрезентације Краљевине Југославије, „Монтевидео, Бог те видео“, убедљиво је најгледанија у Хрватској. У тамошњим медијима је и најављена као најгледанија на Балкану.

Телевизијска серија Монтевидео, Бог те видео, по истоименом филму у режији Драгана Бјелогрлића, постала је најгледанија серија у Хрватској, саопштила је данас београдска продуцентска компанија „Интермедија нетворк“.

Серија је почела да се приказује 7. јула на програму РТЛ-а, у ударном термину од 20 часова. Према испитивању гледаности, постала је најгледанији програм у термину емитовања на свим телевизијама са националном фреквенцијом, оставивши за собом и неке хрватске серије.

Прича о спортском успеху фудбалске репрезентације Краљевине Југославије заснована је на истинитим догађајима.

Између осталог, описује фудбалски сукоб Србије и Хрватске из 1930. године, пред одлазак на Светско првенство.

У хрватским медијима најављује се као најпопуларнија серија на Балкану, која је на снимању удружила глумце из региона.

ТВ серија Монтевидео, Бог те видео је са успехом до сада приказана у Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини и Словенији, са евидентним комерцијалним успехом у Хрватској.

Према подацима гледаности РТЛ-а, све епизоде емитоване до сада у Хрватској су на првом месту гледаности, а примера ради, једна од емитованих епизода је имала осам посто (30,9 посто удела у гледаности) у циљној групи од 18 до 49 година и тако била најгледанији формат дана на свим националним телевизијама у циљној групи, оставивши иза себе и хрватску серију Луд, збуњен, нормалан (гледаност од 5,9 посто).

Код нас је та серија до сада емитована у две сезоне, на РТС-у, и била је најгледанији програм на свим телевизијама у данима приказивања. Сваку епизоду је гледало између 2,2 и 3 милиона гледалаца, ТВ удео (share) у Србији био је око 40 посто (AGB Nielsen Media Research), истиче „Интермедиjа нетворк“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи