Читај ми!

„Круговима“ европско признање

Међу 10 остварења који промовишу богатство, разноликост и изврсност европског филма су и „Кругови“ српског редитеља Срдана Голубовића. Само три филма биће преведена на 24 језика Европске уније и приказана у 28 земаља у оквиру „Дана LUX филма“.

Играни филм Кругови српског редитеља Срдана Голубовића одабран је за службену селекцију награде LUX 2013, коју додељује Европски парламент, наводи се у саопштењу домаћег дистрибутера „Так вижн".

Голубовићево остварење, настало у копродукцији Србије, Немачке, Француске, Словеније и Хрватске, уврштено је међу десет наслова који промовишу богатство, разноликост и изврсност европског филма.

Након приказивања на Санденсу и Берлиналу, те седам освојених награда на филмским смотрама, Кругови су, како је објављено на фестивалу у Карловим Варима, одабрани за селекцију награде LUX чији је циљ промоција европских вредности и културне разноликости.

Комисија ће од десет одабрати три филма која ће бити преведена на 24 језика Европске уније и приказана у 28 земаља у оквиру Дана LUX филма.

О победничком филму одлучиваће чланови Европског парламента у децембру у Стразбуру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи