Читај ми!

Редитељ „Ватрене трке“ гост „Блокбастера“

Данијел Калпарсоро, шпански редитељ чији је крими-акциони филм „Ватрена трка“ приказан на ревији „Блокбастер“, био је гост Београда. Тренутно ради на филму „Сви пантери су пинк“, у немачко-шпанско-српској копродукцији. Вечерас, у оквиру програма ревије, у Центру „Сава“ од 20.30 можете погледати „Жестоке девојке“ са Сандром Булок и Мелисом Мекарти у главним улогама, као и романтичну комедију „Прва година брака“, од 22.30.

Током викенда гост Београда и летње ревије филмских хитова „Блокбастер" био је Данијел Калпарсоро, редитељ филма Ватрена трка (Combustion) који је приказан у оквиру ревије.

„Велико ми је задовољство што сам имао прилику да представим свој филм публици у Србији", рекао је Калпарсоро током разговора са медијима у ресторану „Торо Латин гастробар".

„Програм ревије је веома занимљив, жанровски разноврстан, а има филмова како из Холивуда, тако и из Европе, што је такође важно", сматра Калпарсоро.

Овај редитељ, сценариста и продуцент рођен у Барселони тренутно ради на филму у немачко-шпанско-српској копродукцији под називом Сви пантери су пинк (All Panthers are Pink). Тема ове акционе комедије је легендарна група професионалних балканских пљачкаша, „Пинк Пантер".

Криминалци који већ годинама надмудрују полицију имају заједнички циљ – да изведу последњу спектакуларну пљачку. Сценарио за филм пише познати српски драматург и сценариста Димитрије Војнов, а по причи Бојана Вулетића, редитеља филма „Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем", док је продуцент филма Мирослав Могоровић.

Већи део своје каријере Калпарсоро је био везан за шпанску телевизију, а његови телевизијски филмови: Казна, Бес и Невин наишли су на добре реакције критике. Први дугометражни филм, шокантни Скок у празно, који је снимио 1995. године, донео му је значајна признања: награду за најбољи филм у Боготи и награду европског жирија на филмском фестивалу у Анжеру, у Француској. Уследили су филмови: Ратници (2002), Нестао (2005), Асфалт (2000), Освајач (2012).

Данас на ревији „Блокбастер" публика у 20.30 у Центру „Сава" може да погледа нову комедију редитеља филма Деверуше - Жестоке девојке са Сандром Булок и Мелисом Мекарти у главним улогама.

Жестоке девојке су урнебесна прича о крутој и озбиљној ФБИ агенткињи и потпуно другачијој детективки које морају да сарађују на хватању опасног нарко-дилера.

У 22.30 на програму је романтична комедија Прва година брака, прича о брачном пару који се труди да „изгура" прву годину у брачној заједници.

Летња ревија филмских хитова „Блокбастер" траје до 19. јуна у Београду, као и у Нишу у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи