Читај ми!

Бачене коцкице за „Тамнице и змајеве“

Компанија „Ворнер брос“ откупила је права за снимање филма базираног на најпознатијој друштвеној стоној игри „Тамнице и змајеви“. После неколико неуспелих екранизација, обожаваоци широм света се надају да ће коначно њихова омиљена игра на великом платну бити представљена достојно.

Сви љубитељи FRP (fantasy role play) игара биће одушевљени најновијом вешћу да је компанија „Ворнер брос" откупила права за екранизацију најпознатије стоне игре Тамнице и змајеви (Dungeons and Dragons).

Избачена први пут 1974. године, Тамнице и змајеви постала је убедљиво најпопуларнија фантазијска стона игра, која је имала велики утицај на целокупан FRP жанр.

Колико у „Ворнер бросу" озбиљно схватају пројекат сведочи чињеница да се на причи већ ради, а сценарио пише Дејвид Лесли Џонсон, који је већ радио на филмовима Wrath of the Titans и Red Riding Hood.

Ипак, чињеница која треба ипак да забрине обожаваоце јесте што је један од продуцената и Кортни Соломон.

Већ неколико покушаја је било да се игра пребаци на велики екран, али су сви били безуспешни.

Један од веома лоших покушаја било је остварење из 2000. године под режисерском палицом Кортнија Соломона. Иако су у филму глумили Џереми Ајронс и Марлон Вајанс остварење се показало као потпуни промашај који је, најблаже речено, разочарао.

Још неколико телевизијских филмова је снимљено после тога. Dungeons and Dragons: Wrath of the Dragon God и Dungeons and Dragons: The Book of Vile Darkness.

Позната и под скраћеницом „D&D", игра је осмишљена да се игра на табли са више играча који воде одређене хероје и заједно се труде да преброде све задатке које им вођа (game master) задаје.

Иако задаци и прича зависе од маштовитости вође, често они подразумевају улажење у пећине и тамнице и борбе са великим чудовиштима, попут змајева. Отуд и долази име „Тамнице и змајеви".

Вођа не учествује директно у игри, већ смишља причу у чији контекст убацује хероје које други људи контролишу. Велики утицај на игру имају коцке пошто се исходи борби решавају бацањем коцки.

"D&D" је постигао огроман успех прво у САД, а касније широм света, па се тако ретко може наићи на човека који је није играо или барем не зна некога ко јесте.

После Господара прстенова у Холивуду последњих година влада велико интересовање за екранизацију сличних пројеката. Тако ће и изузетно популарна игра Воркрафт, позната франшиза компаније „Близард", такође наћи на великом екрану.

Прву екранизацију те игре потписаће Данкан Џоунс, режисер одговоран за филмове The Moon и Source Code, а предвиђени буџет је 100 милиона долара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи