Читај ми!

Џери Луис затворио „Трајбеку“

Наступом легендарног комичара Џерија Луиса завршен је филмски фестивал „Трајбека“. Глумца, који је говорио поводом 30. годишњице премијере остварења „Краљ комедије“, публика је поздравила громогласним аплаузом.

Њујоршки филмски фестивал „Трајбека" завршио се наступом 87-годишњег Џерија Луиса поводом 30 година од премијере остварења Краљ комедије.

Амерички глумац и комичар поздрављен је громогласним аплаузом када је изашао пред платно и придружио се протагонисти Роберту де Ниру и режисеру остварења Мартину Скорсезеу.

Комичар је одговарао на питања гледалаца о снимању филма Краљ комедије и насмејао их причом о човеку кога је срео у метроу.

Луис у филму глуми телевизијског водитеља кога киднапује поремећени комичар (Роберт де Ниро).

Фестивал „Трајбека" су основали Де Ниро и продуценти Џејн Росентал и Крејг Хаткоф да би прикупили новац за обнављање истоимене њујоршке четврти у којој је био Светски трговински центар који је срушен терористричким нападом 11. септембра 2001. године.

Џери Луис, рођен 1926. године, дебитовао је на великом платну улогом у филму Моја пријатељица Ирма (My friend Irma). Осим тога што је глумац, комичар, писац, сценариста, продуцент и режисер познат је и по хумантираном раду.

Један од његових најпознатијих филмова је Откачени професор из 1963. године, који је режирао и у њему играо главну улогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи