Читај ми!

„S“ не значи Супермен, већ...

Филм Зека Снајдера „Човек од челика“, поред сјајних акционих сцена, обећава да ће римејк о Супермену донети много промена, од којих је последња откривена у новом трејлеру. Симбол „S“ на његовим грудима не значи оно што су милиони људи мислили.

Иако је тек пре неколико дана пуштен, нови трејлер за филм Човек од челика већ је на Јутјубу скупио више од 10 милиона прегледа, а судећи према садржају троминутне „зазубице" може да се закључи да ће римејк филма о Супермену открити и неколико тајни.

Једна од њих и свакако најзанимљивија је знак „S" на његовим грудима. Упркос томе што су милиони људи широм света, још од оригиналног остварења 1978. године, претпоставили да је „S" скраћеница за Супермен, творци Човека од челика поручују да симбол означава нешто значајније.

У много мање романтичном интервјуу са Луис Лејн, него што је био онај у оригиналном филму пре 35 година, Кларк Кент открива да симбол на његовим грудима није слово „S".

„На мојој планети он значи нада", објашњава последњи син Криптона.

„Е, па овде (на Земљи) он значи 'S'. Шта мислиш о Супе....", каже Луис која не успева да заврши реченицу и тиме човека од челика оставља без имена.

Ово је уједно и најупечатљивији моменат новог трејлера Човек од челика, који је, слободно се може рећи, храбра ревизија вољеног суперхероја коју је у дело спровео режисер Зек Снајдер, човек који је стајао иза камере остварења 300 и Watchmen.

Нови трејлер такође успева да представи филм какав се већина људи нада да ће бити - емоционално и проницљиво путовање које ће свима показати живот и усамљеног ванземаљца који тражи свој идентитет и сврху на Земљи, који је цео живот провео не остављајући трагове и кријући своје способности како га друштво не би изопштило.

Храбра ревизија приче о суперхероју у плавом костиму и црвеном плашту подсећа помало и на стил којим су адаптирани нови филмови о Бетмену - да не буду само прости холивудски хитови које ће људи погледати једном због специјалних ефеката, већ да оправдају очекивања и да у себи имају занимљиву причу и сложене ликове које ће људи памтити.

Када се прочита име Кристофера Нолана као продуцента онда свакако и не чуди што Човек од челика подсећа на нове филмове о Бетмену.

Акције свакако не мањка. Почетак трејлера почиње са сценама ратом разореног Криптона и како Џор-Ел (Расел Кроу) шаље бебу Кал-Ела у мисију наде. У трејлеру се види и да је Кал-Ел, односно Кларк Кент, у ствари дете два оца који имају велику улогу на његово одрастање у суперхероја.

Џонатана Кента, његовог оца на Земљи, глуми Кевин Костнер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи