Читај ми!

„Лед“ од 24. марта на РТС-у

Остварење „Лед“ редитељке Јелене Бајић Јочић, биће приказано као драмски серијал од три епизоде на РТС-у од недеље, 24. марта у 20.05 часова.

Од 24. марта, недељом у 20.05 часова на Првом програму РТС-а почиње емитовање драмског серијала Лед, од три епизоде, редитељке Јелене Бајић Јочић, према сценарију Радоша Бајића.

Ово је прича у чијем средишту су животи архетипских јунака, која на метафоричан начин одсликава неумитно затирање корена једне српске породице, одумирање и нестанак заселака и села у прелепој Шумадији, у најлепшем делу централне Србије, седамдесетих година прошлог века...

У основи драмског заплета приче, која је смештена у епоху лажног благостања Југославије у последњој деценији Титовог живота, 1976. године, у шумадијском селу Радомиље живи двадесетогодишњи сељак Миливоје (Момчило Оташевић), са мајком Станом (Нела Михаиловић), дедом Животијем (Бата Живојиновић) и бабом Саветом (Олга Одановић).

Коб и слутња трагичне погибије његовог оца (Недељко Бајић) у мајдану, десет година пре, кад је Миливоје био дечак - раздире га и прогања.

Прикривена љубав његове мајке са гастарбајтером Мирославом (Ненад Јездић), чија је кућа у долини преко брда, појачава драматику и неизвесност његовог превртања по прошлости.

Сценарио је писан по мотивима истоимене монодраме Лед из 1976. године, аутора Радоша Бајића.

Лед је дебитантско остварење младе редитељке Јелене Бајић -Јочић.

Филм је имао биоскопску премијеру прошле јесени, а сада гледаоци РТС имају прилику да уживају у драмском серијалу на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи