Читај ми!

Филмови Лоуча, Мичела и Салеша на Фесту

Комедија о новопеченом тати из Глазгова који „окреће нови лист“, филм о посети енглеског краља Џорџа Шестог америчком председнику Рузвелту, и прича о несвакидашњем пријатељству троје младих људи и њиховој потрази за слободом, за светом, за собом, данас су на програму Феста.

У оквиру главног програма 41. Феста данас ће у Центру „Сава" премијерно бити приказана два британска филма - Анђеоски део и Хајд парк на Хадсону, као и бразилско-француска копродукција На путу.

Анђеоски део редитеља Кена Лоуча је је горко-слатка комедија о новопеченом тати из Глазгова, који је решио да окрене нови лист, након што је успео да избегне одлазак у затвор. Посета дестилерији вискија инспирисаће њега и његове пријатеље да пронађу излаз из своје безнадежне социјалне ситуације.

Овај филм је освојио награду жирија на прошлогодишњем фестивалу у Кану. После Феста биће и на редовном биоскопском репертоару од 28. марта.

Хајд парк на Хадсону, у режији Роџера Мичела, приказује посету енглеског краља Џорџа Шестог америчком председнику Рузвелту у лето 1939. године, пред почетак Другог светског рата. У фокусу је, међутим, мирнодопска епизода у којој је Рузвелт, иако везан за инвалидска колица, постао посебно близак са својом рођаком Дејзи.

Критика описује овај филм као духовит, мудар и забаван. Улоге играју Бил Мареј, Лора Лини, Самјуел Вест, Оливија Вилијамс и Оливија Колман.

На путу је адаптација истоименог романа Џека Керуака, у режији бразилског аутора Волтера Салеша.

То је прича о несвакидашњем пријатељству троје младих људи и њиховој потрази за слободом, за светом, за собом, о сусретима током путовања једног од напознатијих писаца бит генерације. Улоге играју Гарет Хедлунд, Кристен Стјуарт, Сем Рајли, Ејми Адамс, Кирстен Данст, Виго Мортенсен.

У такмичарском програму „Европа ван Европе" вечерас у Дворани културног центра учествује филм из Казахстана Студент чији је редитељ Дарезхан Омирбаjев.

Пројекције различитих програма Феста одржавају се и у Дому омладине, биоскопу „Фонтана" и Музеју кинотеке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару