Читај ми!

Франциска Петри гошћа Феста

Немачка глумица Франциска Петри, која је, према оцени критичара, бриљирала у улози преварене жене у руском филму „Издаја“, биће гошћа Феста. Најтеже је било причати на руском, за мене потпуно страном језику, открила је глумица поводом успеха овог остварења.

Главна глумица филма Издаја Франциска Петри, биће гошћа овогодишњег 41. Међународног филмског фестивала у Београду, као и њен филмски партнер - македонски глумац Дејан Лилић, саопштено је из организације фестивала.

Издаја је филм руског редитеља Кирила Серебреникова, чија је радња заснована на односу мушкарца и жене који су у браку и у једном тренутку неверство партнера им постаје изазов.

Овом причом Серебреников понире у скривене емоције и мисли преварених. Мушкарац и жена, случајни познаници, сазнају да су њихови супружници у вези. То откриће их наводи да учине исто. Шта ће преовладати, осећање љубоморе или можда страст? Шта изабрати - освету или опроштај?

„Лик жене коју тумачим, доживљавам као две жене у једној. С једне стране жену која је изневерена, рањена изнутра што је желела на почетку да прикрије, која због тога бежи и затвара се у себе. С друге стране, израста у жену која вара, постаје велика и снажна. Она је потпуно другачија, што је било уживање и задовољство играти'', рекла је немачка глумица Петри.

„Карактер сам сама направила. Близак ми је као што је то, верујем, и другима. Мислим да су сви у животу искусили да буду преварени или су починили превару'', додала је Петри.

Петри је рекла да је током рада на филму доста изазова, доста захтевних сцена.

„Бити наг на снегу, признаћете, није лако. Најтеже је било причати на руском, што сам сазнала две недеље пред снимање. Говорити, плакати и вриштати на руском, потпуно страном језику, није било нимало лако'', рекла је ова глумица.

Холивуд рипортер наводи да је Петри имала веома захтевну главну улогу, где је истовремено пружила „фантастичан баланс ледено хладне и ватрене жене у лику који тумачи''.

Гост Феста биће и њен филмски партнер, македонски глумац Дејан Лилић, који је пореклом из Ниша. Нишка публика памти га и као лауреата Позоришног фестивала Глумбал, где је са Хамлетом освојио прву награду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару