Читај ми!

Чаплинова награда за Барбру Стрејсенд

Филмска заједница Линколн центра за добитника Чаплинове награде ове године одабрала је чувену глумицу, редитељку и певачицу Барбру Стрејсенд. Признање ће славној Американки бити уручено 22. априла на јубиларној, 40. свечаности доделе Чаплинових награда у Њујорку.

Глумица, редитељка и певачица Барбра Стрејсенд нови је добитник Чаплинове награде Филмске заједнице Линколн центра.

Признање јој се додељује за све што је постигла као редитељ, писац, продуцент и филмска звезда, а биће јој уручено на 40. годишњој гала церемонији Чаплинових награда у Њујорку, 22. априла, јавља Ројтерс.

Барбра Стрејсенд је рођена 1942. године у Бруклину.

Каријеру је почела шездесетих година 20. века на Бродвеју.

Два пута је њен рад награђен Оскаром - за улоге у филмовима Смешна девојка (Funny Girl) 1968. и Звезда је рођена (A Star is Born) 1976. године.

Широка публика памти је и по улогама у комедији Што те тата пушта саму Питера Богдановича, у филму Девојка коју сам волео, са партнером Робертом Редфордом, Јентл, који је сама режирала...

Током каријере дуге више деценија добила је пет Емија, осам Златних глобуса, три пута награду „Пиплс чојс" (People's Choice Award) и бројна друга признања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи