Читај ми!

„Кад сване дан“ награђен у Палм Спрингсу

Специјална награда „жирија без граница“ на Mеђународном фестивалу у Палм Спрингсу припала је филму „Кад сване дан“. Дело Горана Паскаљевића освојило је бројна признања на смотрама широм света, а домаћа публика остварење још може видети у биоскопима.

Филм Кад сване дан редитеља Горана Паскаљевића освојио је специјалну награду жирија на управо завршеном Међународном филмском фестивалу који се одржава у чувеном калифорнијском летовалишту Палм Спрингс, саопштили су београдски продуценти „Нова филм" и „Интермедиа нетворк".

Међу 42 наслова у конкуренцији, у којој су били и филмски хитови, као што је француски кандидат за Оскара Недодирљиви, Паскаљевићево остварење освојило је награду специјалног „жирија без граница".

Кад сване дан је, како се наводи у образложењу, „поетски филм високих уметничких квалитета који истиче неопходност борбе против расизма како би свет избегао нове трагедије".

Филмска манифестација у Палм Спрингсу једна је од највећих у Северној Америци и одржава се већ скоро четврт века приказујући дела најновије америчке продукције и стране наслове који конкуришу за награду Оскар ван енглеског говорног подручја.

Ове године на Фестивалу је било више од 135.000 гледалаца. Додели награда су присуствовале бројне звезде амерички глумац Ричард Гир и британска глумица Хелен Мирен, затим Бен Афлек, Џорџ Клуни, Клинт Иствуд и други.

Филм Кад сване дан освојио је бројна признања на међународним и домаћим смотрама, а српска публика може да га погледа у биоскопима широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи