Читај ми!

Златни глобуси за „Арго“ и Бена Афлека

Два најважнија Златна глобуса на 70. додели отишла у руке Бена Афлека – „Арго“ најбоља драма и има врхунску режију, оценили страни новинари акредитовани у Холивуду. Међу добитницима и Данијелн Деј-Луис, Џесика Честејн, Ен Хатавеј, Хју Џекман, Кристоф Валц. "Amour" Михаела Ханекеа ове године страно остварење без премца.

Филм Арго америчког редитеља и глумца Бена Афлека тријумфовао је прошле ноћи на 70. додели Златних глобуса у Лос Анђелесу, освојивши награду за најбољу драму и најбољу режију.

„Није ми важно која је ово награда. Када ставе ваше име и када га прочита неко попут Хали Бери, то је већ изванредна ствар у животу!", узбуђено је рекао Афлек примајући награду за редитељски рад.

За најбољег глумца у драми проглашен је Данијел Деј-Луис за улогу у остварењу Линколн Стивена Спилберга, а најбоља глумица у протеклој години у истој категорији била је Џесика Честејн у филму Zero Dark Thirty, редитељке Кетрин Бигeлоу.

За најбољу женску споредну улогу награду је добила Ен Хатавеј за улогу у екранизацији Јадника, а за најбољег мушког глумца проглашен је Кристоф Валц за ролу у филму Квентина Тарантина Ђангова освета.

Тарантину, који се осим режије латио и писања сценарија, додељено је признање за најбољи сценарио, а за најбољи мјузикл/комедију проглашен је филм Јадници Тома Хупера.

За најбољег глумца у комедији/мјузиклу проглашен је Хју Џекман за улогу у Хуперовој екранизацији дела Виктора Игоа.

И истој категорији за глумице тријумфовала је Џенифер Лоренс за ролу у филму Happyness Therapy.

Награду за најбоље страно остварење добио је аустријски редитељ Михаел Ханеке за филм Amour.

За најбољу оригиналну песму награђена је Адел за компоновање и извођење насловне нумере Skyfall у најновијем Бонд филму.

Славна глумица Џоди Фостер додала је још један трофеј богатој колекцији. Уручен јој је Златни глобус за животно дело који носи име славног продуцента и редитеља Сесила де Мила. 

Доделу Златних глобуса сваке године организује Удружење страних новинара акредитованих у Холивуду и сматра се одличним показатељем чији ће рад у претходној години бити овенчан крајем фебруара и признањем Америчке филмске академије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи