Читај ми!

Српски „Ребитланд“ на 63. Берлиналу

Остварење „Ребитланд“ Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег, уврштено је у такмичарски програм 63. Берлинског филмског фестивала, који се одржава од 7. до 17. фебруара. Овај кратки филм рађен у копродукцији кућа „Баш Челик“ и „Архител“, приказује интензивно розе и глупa створења - „Зечевe без мозга“.

Кратки анимирани филм Ребитланд (Rabbitland) аутора Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег, уврштен је у такмичарски програм "Generation 14+" предстојећег 63. Берлинског филмског фестивала, који се одржава од 7. до 17. фебруара.

Филм је рађен у копродукцији кућа „Баш Челик" и „Архител", а подржали су га Филмски центар Србије и Секретаријат за културу Београда.

Ребитланд приказује један дан у животу „Зечева без мозга", интензивно розе и глупих створења, са рупом у глави уместо мозга. Они живе у малом насељу које подсећа на комбинацију ратне зоне и фавеле.

Бесмислену свакодневицу „Зечева без мозга" испуњава само једна активност, за коју су способни.

Наиме, свакога дана ова створења устају рано и ходају далеко, како би гласали на слободним и демократским изборима који се у Ребитланду одржавају једном дневно.

Користећи се намерно безопасним светом крпених лутки и пластелинских фигурица, овај иронични и антиутопијски квазидокументарац представља бруталну слику савременог друштва и преиспитује неке од његових централних тема - слободу избора, идентитет појединца/масе, као и моделе успостављања нормалне свакодневице у стању друштвеног колапса, наведено је у саопштењу филмске куће „Баш Челик".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи