Читај ми!

И „Амелија Пулен“ на „Кустендорфу“

Француска глумица Одри Тату, која је стекла славу улогом у остварењу „Чудесна судбина Амелије Пулен“, биће специјални гост шестог „Кустендорфа“. Одри ће се тако придружити врхунским уметницима из света филма и музике, међу којима су и Моника Белучи, као и чланови чувеног бенда „Пинк флојд“.

Француска глумица Одри Тату биће специјални гост „Кустендорфа", потврдила је селекторка такмичарског програма фестивала и ћерка прослављеног редитеља Емира Кустурице, Дуња Кустурица.

Тату, која је иначе требало да буде гост „Кустендорфа" још пре неколико година, стекла је славу тумачећи главну улогу у награђиваном француском филму Чудесна судбина Амелије Пулен из 2001. године.

Награду „Цезар" за најперспективнију младу глумицу освојила је 2000. године за филм Venus Beauty Institute.

Глумила је и у остварењима Коко пре Шанел (2009), Непроцењиво (2006), Да Винчијев код (2006), Веридба је дуго трајала (2004), Слатке, прљаве ствари (2003), Воли ме, не воли ме (2002).

„Пошто је долазак Тaту, као и славне италијанске глумице Монике Белучи, потврђен готово у последњем тренутку, филмови у којима оне играју није било могуће уврстити у програм", објаснила је Дуња Кустурица.

Селекторка је рекла да ће Тaту и Белучи можда одржати радионице за студенте, уколико буде времeна и ако успеју да то уклопе са остатком програма. О томе ће бити одлучено када познате глумице стигну у Дрвенград, где ће остати неколико дана.

Међународни филмски и музички фестивал, који ће бити одржан од 16. до 22. јануара у Дрвенграду, највероватније ће посетити и чланови чувеног енглеског рок бенда „Пинк флојд", Ник Мејсон и Дејвид Гилмур.

Бубњар и гитариста једног од најутицајнијих бендова у историји популарне музике изразили су жељу да дођу на „Кустендорф", али због других обавеза још увек нису потврдили свој долазак.

„Било је речи и о доласку енглеског певача Брајана Ферија, али се то изјаловило", рекла је Дуња Кустурица.

Међу раније најављеним гостима су редитељи Џанг Јимоу (Кина), Бен Зејтлин (САД), Алексеј Балабанов (Русија), Матео Гароне (Италија), Елија Сулејман (Палестина) и турска редитељка Јешим Устаоглу, који ће након пројекција својих филмова држати радионице за младе ауторе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи