Читај ми!

„Зверињак“ на малим екранима

Као дводелни филм, 14. и 15. јануара на РТС-у биће приказана драма „Зверињак“ редитеља Марка Новаковића. Прича о две породице које су деведесетих година прошлог века живеле на обали Дрине такође сведочи и о моралном и историјском распаду једне земље.

После учешћа на 12 домаћих и међународних фестивала са којих је понео неколико важних награда за глуму и режију, филм Зверињак Марка Новаковића, снимљен у продукцији РТС-а, имаће телевизијску премијеру. Као дводелни телевизијски филм биће приказан 14. и 15. јануара.

Драма Зверињак која прати причу из деведесетих година прошлог века у једном српском селу близу обале Дрине, настала је по сценарију Душана Спасојевића. Кроз судбину две породице у средини са специфичним правилима и међуљудским односима сведочи о моралном и историјском распаду једне земље.

Зверињак је опомена да не чинимо грешке које смо чинили деценијама и вековима уназад, али како уметност никада није мењала свет, можда ће Зверињак успети само у неким појединцима да пробуди то осећање да можемо поправити себе и свој однос према другима", каже Марко Новаковић, редитељ.

Ово остварење је, према речима редитеља, рађено у маниру сеоског вестерна. Сниман је у лето 2011. и наставак је традиције наше куће у производњи играних телевизијских филмова и драма.

„Велико задовољство и велика нам је част што смо произвели овакав филм и надам се да ће и наша телевизијска публика примити ову причу о две генерације. Једне генерације која је мало залутала у лавиринтима хаоса овог нашег времена, и млађе генерације која у овом филму види некакав излаз из тог лавиринта и хаоса и која ће продужити живот на овим нашим просторима", истакао је Миодраг Зупанц, главни и одговорни уредник Културно-образовног програма РТС-а.

У причи која настаје на архетиповима као што су љубав, мржња, нада, освета и вера, главне јунаке, поред осталих, играју Никола Ристановски, Миодраг Крстовић, Танасије Узуновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи