Читај ми!

Почаст за Бонда на додели Оскара

Представа посвећена Џејмсу Бонду, најдужој филмској франшизи, биће укључена у програм доделе Оскара. Последњи филм "Skyfall" до сада је у свету зарадио милијарду долара, највише од свих претходних филмова, а прво је остварење о Бонду које је Удружење америчких продуцената номиновало за једну од главних награда.

На овогодишњој свечаности доделе награда Оскар нарочита почаст биће указана Џејмсу Бонду, филмској франшизи која траје већ 50 година, објавио је данас британски јавни сервис Би-Би-Си.

Продуценти 85. свечаности доделе награда Америчке филмске академије Крег Задан и Нил Мерон рекли су да их „веома радује" што ће у програм бити укључена представа нарочито посвећена Џејмсу Бонду.

Они су филмове о британском шпијуну описали као „најдужу филмску франшизу у историји" и „омиљени светски феномен".

Skyfall, најновији филм у серијалу, до сада је у свету зарадио милијарду долара, највише од свих претходних филмова. Режирао га је Сем Мендес, а главну улогу по трећи пут игра Данијел Крејг.

То је први филм о Бонду који је Удружење америчких продуцената (ПГА) номиновало за једну од главних награда. Њихове награде важе за добар показатељ добитника награде Оскар за најбољи филм.

Међу номинованима за награде ПГА су и продуценти филма Skyfall Барбара Броколи и Мајкл Вилсон.

Филмови о Џејмсу Бонду до сада су били номиновани само у техничким или музичким категоријама.

Свечаност доделе Оскара 24. фебруара водиће Сет Мекфарлен, аутор анимиране серије Family Guy.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи