Читај ми!

Најгледанији филмови на РТС-у

Филмови које приказује Радио-телевизија Србије, пету годину заредом, најгледанији су у Србији. Та позиција сачувана је и у 2012. години.

Најгледанији страни и домаћи филм у 2012. години приказао је РТС. То су Отета, у продукцији Лика Бесона и Монтевидео, Бог те видео, Драгана Бјелогрлића.

Од десет најгледанијих страних филмова на свим српским телевизијама, шест је виђено на Радио-телевизији Србије, а идентичан однос је и на листи десет нагледанијих домаћих остварења.

РТС је остварио и највећу просечну гледаност међу филмских програмима у Србији.

Према оцени Ивана Карла, одговорног уредника Редакције филмског и серијског програма, година за нама била је најтежа.

„Имали смо утакмицу са пет комерцијалних телевизија од којих су два канала приказала преко 2.000 филмова, уложили новац који је за наше прилике и за наше тржиште незамислив, па опет је филмски програм РТС-а успео да годину заврши као најгледанији", истакао је Карл.

Разлика, нагласио је Карл, јесте мања него претходних сезона, али имајући у виду поменуте параметре, реч је о значајној победи.

„То јесте доказ да огроман новац аутоматски не значи и примат у гледаности, бар када је реч о филмском програму", објаснио је одговорни уредник Редакције филмског и серијског програма Јавног сервиса.

РТС наставља са разноврсним и квалитетним филмовима и у 2013. години. Зимски биоскоп је почео, а већ у фебруару, традиционално, гледаоце Јавног сервиса очекују Фестове премијере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи