Читај ми!

У филмској 2013. наставак до римејка

„Хобит“, „Игре глади“, „Штрумпфови“ и „Умри мушки“ само су неки од филмова чији су наставци најављени за следећу годину. Филмску индустрију у години пред нама обележиће и бројне нове верзије чувених дела кинематографије међу којима су „Велики Гетсби“, „Кери“ и „Олд бој“.

Наставци великих хитова ће и у 2013. години бити кључан адут холивудске индустрије за привлачење биоскопске публике, а као потенцијално највећи „разбијач благајни" намеће се други сегмент трилогије Питера Џексона Хобит, снимљене према истоименом роману Џ. Р. Р. Толкина.

Џексон, редитељ изузетно популарне екранизације Толкиновог Господара прстенова, постао је ове године шампион у заради с првим делом Хобита који је назван Неочекивано путовање, а догодине се очекује други део, Хобит: Шмаугова пустошења, за који се с разлогом верује да ће поновити успех првог филма.

Још један „разбијач благајни" у 2013. години могао би да буде наставак Игре глади: Лов на ватру, а добрим комерцијалним адутом може се сматрати и нови сегмент у филмском серијалу Звездане стазе, у режији Џ. Џ. Абрамса, одговорног за ревитализацију тог серијала на великом платну.

Међу осталим наставцима који се најављују у 2013. су: Ајрон мен 3, Тор: Мрачни свет, Штрумпфови 2, Мрак филм 5, Тексашки масакр моторном тестером и још једна прича о Бриџит Џоунс.

Вин Дизел, икона акционог жанра у прошлој деценији, појавиће се у шестом сегменту дуговечног серијала Паклене улице, док ће његов старији колега Брус Вилис и пети пут „умирати мушки" у филму Добар дан да се умре мушки.

Стара гарда мајстора акционог филма испоручиће остварења попут Последњег упоришта (Арнолд Шварценегер) и Гробнице (Арнолд Шварценегер, Силвестер Сталоне и Фифти Сент), а огласили су се и режисери који су се специјализовали у овом жанру: Мајкл Беј са Pain And Gain и Роналд Емерих са White House Down.

Уз наставке и римејкови

Озлоглашени тренд „римејковања" не посустаје, нарочито у жанру страве и ужаса: нове верзије добијају хорор класици Зли мртваци и Кери, а најзанимљивије делује најава дружења са Олд бојем, овог пута у режији Спајка Лија.

Публику очекује и нови Велики Гетсби с Леонардом Дикапријом у главној улози, затим Ивица и Марица: Ловци на вештице и Светски рат З Марка Фостера с Бредом Питом.

Светским ратом З, снимљеним према мотивима прозе Макса Брукса, наставља се тренд снимања филмова на тему зомби апокалипсе, а још један такав рад високог калибра је Warm Bodies Џонатана Левајна са Џоном Малковичем.

Нова остварења најавио је низ крупних режисерских фигура: Мартин Скорсезе (Звер са Вол Стрита), Педро Алмодовар (I'm So Excited), Стивен Содерберг (Side Effects), Теренс Малик (Knight of Cups), Ларс фон Трир (Нимфоманка), Ридли Скот (The Councelor), Дејвид Кроненберг (Maps to the Stars).

С новим филмовима оглашавају се и Роберт Родригез (Machete Kills), Лик Бесон (Malavita с Робертом де Ниром), Адам Егојан (Devil's Knot), Џим Џармуш (Only Lovers Left Alive), Дени Бојл (Тренс).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи