Читај ми!

„Свети мотори“ ушли у биоскопе

Ауторски филм „Свети мотори“, у којем једну од улога игра Кајли Миног, светску премијеру имао је у Кану, а на београдском Фестивалу ауторског филма награђен је за најбољу режију. Сада је на репертоару домаћих биоскопа.

Где се завршава фикција, а где почиње реалност, пита се ексцентрични француски синеаста Леос Каракс, дајући неодређен одговор у филму Свети мотори.

Између акције и реза, почетка и краја, живота и смрти, на позорници свакодневице испреплетане филмским сновиђењима. Свети мотори су посвета многим класицима.

Суштински, филм је о егзистенцији, говори како живимо прихватајући социјалне улоге и глумећи пред невидиљивим камерама.

Цео филм изнео је талентовани француски глумац Дени Лавон играјући особу која сваког дана глуми неког другог - од убице банкара, бризног оца, до запуштеног бескућника.

Свети мотори верно осликавају наш начин живота. То је визија времена у којем живимо и носи вишеструке поруке, закључно са метафизичким питањем ко смо сви ми", рекао је Лавон.

Кајли Миног, коју млађа публика више зна као поп звезду, у Караксовом остварењу појављује се као женски пандан главном јунаку.

„Узбудљиво је снимати филм. Имала сам само један изазов - да представим лик уверљиво и заборавим оно што јесам - особа која се бави поп музиком", објаснила је глумица и певачица.

Драма са елементима фантазије чини се рискантиним филмом, који је сачињен од различитих визуелно-импресивних делова.

Публику и критику је поделио, од мишљења да је ремек-дело, до оцене да је папазјанија несхваћеног аутора.

Светску премијеру Караксово остварење имало је у Кану, а на београдском Фестивалу ауторског филма награђено је за најбољу режију. Сада је на репертоару домаћих биоскопа. 

Извесно је да су Свети мотори дело које ће свакако тргнути гледаоца успаваног једноличном репертоарском свакодневицом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи