Читај ми!

Паскаљевићев филм тријумфовао у Мериди

У оштрој конкуренцији на филмском фестивалу у Шпанији Гран-при је однело српско остварење „Кад сване дан“. Филм Горана Паскаљевића добио је и награду публике.

Филм Кад сване дан Горана Паскаљевића освојио је Гран-при за најбољи филм и награду публике на управо завршеном Међународном филмском фестивалу у шпанском граду Мерида.

У конкуренцији од укупно 12 остварења из САД, Француске, Пољске, Аргентине и Шпаније такмичили су се филмови који су откупљени, али још нису приказани у земљи организатора овог догађаја.

Посебно је занимљиво да је у конкуренцији са Паскаљевићевим филмом било је и остварење Blancanieves редитеља Пабла Бергера, које ове године представља Шпанију за награду за најбољи филм ван енглеског говорног подручја коју додељује Америчка филмска академија.

Кад сване дан је српски кандидат за Оскара у истој категорији.

Паскаљевићево остварење биће приказано почетком идуће године на фестивалима у Гетеборгу, Хонгконгу и Истанбулу, а почеће да се приказује у више градова Шпаније крајем јануара.

Београдска премијера предвиђена је за 24. децембар у Центру „Сава".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи