Читај ми!

Филмско путовање од Мексика до Кине

Фестивал ауторског филма шестог дана публику води на брзо путовање око света. У оквиру главног програма данас "Post Tenebras Lux", холандско-британско остварење „Голцијус и Пеликанско друштво“ и кинеска драма „Мистерија“.

Главни програм 18. Фестивала ауторског филма (ФАФ) вечерас ће у Дому омладине представити мексичко-француско-холандска копродукцију Post Tenebras Lux (После мрака светлост) редитеља и сценаристе Карлоса Рејгадаса.

Контроверзни аутор добио је награду за режију на овогодишњем фестивалу у Кану за овај амбициозни и веома лични пројекат, који критика описује као калеидоскопску визију породице подељене између нежности и насиља.

У касном вечерњем термину (од 22 сата) на програму је филм култног британског редитеља Питера Гриневеја Голцијус и Пеликанско друштво, о холандском сликару из 16. века Хендрику Голцијусу, познатом по еротским графикама.

У такмичарском програму данас се приказује и кинески филм Мистерија (у 17.30 сати).

Редитељ Лу Је, познат по забрањиваном остварењу Летња палата, снимио је драму о жени која открива да њен муж води двоструки живот.

Филмови са Ауторског фестивала приказују се и у Дворани културног центра Београда, Музеју кинотеке, биоскопима „Фонтана", „Синеплекс", „Колосеј" и Дому културе Студентски град.

Главни програм завршава се у уторак, а пратећи 5. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи