Читај ми!

"Ironclad 2" се снима на Магличу

Средњoвековна тврђава Маглич која се налази надомак Краљева изабрана је да „глуми“ британски замак Рочестер у наставку филма "Ironclad". Избор наше земље за локацију на којој ће се снимати још један инострани филм представља добру рекламу у свету.

Србија поново привлачи иностране филмске продуценте. После Румуније и Велса где је снимљен први део филма Ironclad, Рик Бенатар је за наставак тог акционог спектакла изабрао Београд и околину Краљева. На средњовековном граду Магличу, већ је пала и прва клапа.

Редитељ Џонатан Инглиш избор Маглича за једну од локација снимања објашњава природном лепотом тог краја и фантастичним амбијентом због чега су сви веома узбуђени.

Техничко особље и статисти углавном су Срби и ово им је, како кажу, изузетно искуство.

На Маглич је стигао и популарни Енди Беквит, звезда филма Пирати са Кариба и Снеч. Тумачи вођу келтских ратника. Сигуран је да ће и у тој улози заблистати, али не и да ће отићи из Србије, којом је одушевљен, иако је тек први пут ту.

Козјим стазама до Маглича на снимање већ од пет ујутру, долази сваког дана око 140 глумаца и статиста у средњовековним келтским костимима.

Маглич представља британски замак Рочестер и био је, како директор фотографије Зоран Поповић каже, бар за њега, логичан избор.

Почетак снимања другог дела филма у Србији најавило је већ десетине светских медија. У готово сваком је објашњено зашто баш наша земља. То је, тврди извршни продуцент Милош Ђукелић, бесплатна реклама у свету.

Филм ће се у Србији снимати шест недеља. Екипа се почетком децембра са Маглича сели на Калемегдан и у Кошутњак.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи