Читај ми!

„Клип“ наставља да ниже признања

„Страствена, брутална и провокативна прича о љубави и пожуди у деградираном свету", како стручњаци описују остварење „Клип“, наставља победнички низ наградом „Златно сунце" на Фестивалу европског филма "CineDays" у Скопљу.

Филм Клип младе српске редитељке и сценаристкиње Маје Милош освојио је награду „Златно сунце" за најбољи филм у оквиру програма "CineBalkan" на 11. Фестивалу европског филма "CineDays" у Скопљу.

Жири је образложио да ово остварење представља „страствену, бруталну и провокативну причу о љубави и пожуди у деградираном свету."

У конкуренцији је било седам филмова, а жири је радио у саставу Габи Бабич (Немачка), редитељ фестивала „ГоИст" у Висбадену, затим словеначки редитељ Јан Цвиткович и пољски Пшемислав Војћиешек.

Главна јунакиња филма Јасна је тинејџерка из сиромашног београдског предграђа. Отац јој је тешко болестан и бесна је на све и свакога, укључујући себе, па туробну свакодневицу покушава да потисне експеримантисањем у сексу, дрогама и изласцима, све време снимајући мобилним телефоном себе и људе који је окружују.

Главне улоге тумаче Исидора Симијоновић, Катарина Пешић, Соња Јаничић, Моња Савић, Јована Стојиљковић, Вукашин Јаснић и Владимир Гвојић.

Клип је од светске премијере, почетком ове године у Ротердаму, изазвао подељене реакције јавности и освојио више награда на домаћим и иностраним фестивалима.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи