Читај ми!

„Пијев живот“, мој најрискантнији филм

Од смелог редитеља који је снимио филм о каубојима хомосексуалцима не очекује се да се нечега боји или да се жали на тешкоће током снимања. Но, оскаровац Анг Ли признаје да му је ново остварење „Пијев живот“ задало много главобоља.

Драму Планина Броукбек о љубави између двојице каубоја неко би сматрао рискантним за снимање, али редитељ Анг Ли тврди да је његов нови филм Пијев живот о дечаку који дели чамац за спасавање са бенгалским тигром најрискантнији до сада.

Остварење, које се од ове седмице приказује у америчким биоскопима, представља адаптацију истоименог бестселера Јана Мартела и сматрано је немогућим за снимање.

Педесетосмогодишњи тајвански редитељ преузео је на себе тежак задатак да коришћењем комјутерски генерисане слике донесе на велико платно сензационални заплет, за шта му је требало годину и по.

Ли је рекао за Ројтерс да је снимање филма Пијев живот најтеже искуство у његовој каријери, али и најдуже због техничких потешкоћа.

„Не можете да натерате тигра да ради шта ви хоћете, морате да користите дигиталну технологију. Дигитална животиња до пре две године није изгледала реалистично, а још теже је било приказати воду", објаснио је Ли, додавши да је у питању велики филм сниман углавном на Тајвану, али и у Индији и Канади.

Оскаровац се сећа да је, када је снимио драму Планина Броукбек, мислио да је то уметничко остварење које не изискује много новца и које ће погледати само неколицина, међутим онда се унервозио и чак није дозволио свом брату, који је дистрибутер на Тајвану, да откупи филм.

„Снимио сам филм о каубојима хомосексуалцима, мислио сам да ће ме линчовати. Бојао сам се, окретао сам се стално да видим да ли ме неко прати", испричао је славни редитељ коме је снимање новог филма, ипак, теже пало.

Избор главног глумца (Сурај Шарма), Ли је образложио жељом да дечака по имену Пи игра неко аутентичан без лоших навика, кога треба учити испочетка свему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи