Читај ми!

„Атлас облака“ се отвара у Београду

Необичан филм који је на фестивалу у Торонту добио десетоминутне овације премијерно ће бити приказан код нас 14. новембра. У питању је спој шест испреплетаних прича о љубави, мистерији и херојству које се одвијају кроз време, а занимљиво је да су снимане одвојено са две различите екипе.

Атлас облака чији сценарио и режију потписују три велика филмска имена - Лана Вачауски, Енди Вачауски и Том Тиквер, недавно је премијерно приказан у САД, а у нашим биоскопима приказиваће се од 15. новембра.

Научнофантастична драма у којој главне улоге тумаче Том Хенкс, Хали Бери, Џим Старџис, Хју Грант, Сузан Сарандон, Хуго Вивинг, Џим Броадбент и други, снимљена је према истоименом бестселеру Дејвида Мичела

Ова немачко-енглеска продукција је најскупљи независни филм свих времена, снимљен са буџетом од 102 милиона долара.

Са изузетним глумачким ансамблом, у којем свако игра по неколико улога, продукција је почела рад у септембру 2011. године у студију „Бебелсберг" у Немачкој. Немачки медији су описали Атлас облака као „први покушај да се направи немачки блокбастер".

Филм се састоји од шест испреплитаних прича и истражује како поступци и последице индивидуалних живота утичу једни на друге кроз прошлост, садашњост и будућност.

Акција, мистерија и романса, драматично се преплићу кроз причу када се једна душа преображава од убице у хероја и један акт доброте се шири кроз столећа како би инспирисао револуцију у далекој будућности. Све је повезано, то је основни мото приче.

Занимљиво је то да је филм сниман паралелно са две различите филмске екипе, један тим је предводио Том Тиквер, а други Лана и Енди Вачауски.

Атлас облака је премијерно приказан почетком септембра на међународном филмском фестивалу у Торонту где је доживео десетоминутне овације.

Филм ће премијерно бити приказан 14. новембра у биоскопу „Колосеј мултиплекс".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи