Читај ми!

„Зверињак“ од Косова до Аустралије

На предстојећем фестивалу домаћег филма у Лепосавићу на Косову и Метохији публика ће моћи да погледа остварење Марка Новаковића „Зверињак“. Овај филм затим креће на велику аустралијску турнеју током које ће бити приказан у Сиднеју, Мелбурну, Перту, Аделаиду и другим градовима.

Играни филм редитеља Марка Новаковића Зверињак, који је Радио-телевизија Србије произвела 2012. године, учествоваће на Фестивалу домаћег филма у Лепосавићу на Косову и Метохији који се организује крајем октобра ове године.

Ово је јубиларни, десети  фестивал, а пројекција филма одржаће се у Центру за културу „Сава Дечанац", 31. октобра 2012, од 20 часова. Публици ће се представити део ауторске и глумачке екипе филма који су изразили велико задовољство што ће публика на Косову имати прилике да погледа ово остварење.

Неколико дана касније, Зверињак креће на аустралијску турнеју под окриљем Фестивала српског филма, где ће у току две недеље (4-18. новембра 2012) бити приказан у седам градова широм Аустралије.

Фестивал српског филма организује се у сарадњи са највећом аустралијском биоскопском кућом HOYTS у најпрестижнијим дворанама у Сиднеју. Овогодишњи Фестивал се организује по дванаести пут.

У протеклих једанаест година, на Фестивалу је приказано 75 наших филмова које је сваке године видело око 10.000 гледалаца широм Аустралије.

Фестивал је за протеклих једанаест година стекао велику репутацију и популарност у Аустралији, тако да је, на захтев публике, поред Сиднеја, Мелбурна и Перта проширен и на Аделаид, Канберу и Вулагонг, а ове године и на Бризбејн.

Овај фестивал организује се уз подршку Амбасаде и Конзулата Аустралије у Београду, као и Српске православне цркве у Аустралији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи